Textil madárkák

Kezdőknek is!

Ezek a bájos madárkák - attól függően, hogy milyen színvilágú anyagokból készítjük őket - díszíthetik otthonunkat hétköznapokon, részei lehetnek a karácsonyi dekorációnak, de jelképezhetik éppen a tavasz közeledtét is. Igazán kevés anyag és idő szükséges hozzájuk, így bátran készítsünk minden alkalomhoz illő szettet belőlük!

 

 1. Vágjunk ki annyi 7x14cm-es darabot a választott anyagunkból, amennyi madárkát szeretnénk varrni.

   
 2. A csőrökhöz vágjunk barkácsfilcből egy 2,5cm széles csíkot (a 3 darab madárkához kb. 9x2,5cm méretű darab kell), majd hosszában hajtsuk félbe. Végül ebből vágjunk háromszögeket.

   
 3. A textileket színt színre hajtsuk hosszában félbe, végeit kb 7mm szélességben hajtsuk vissza. A filc csőröket helyezzük félbehajtott anyag közé és gombostűvel rögzítsük.

   
 4. Varrjuk össze az anyagok két szélét, a felhajtott alsó részt hagyjuk nyitva, majd fordítsuk ki és töltsük meg szilikonizált poliészter tömőanyaggal.
     
   
 5. Vágjunk egy tetszőleges hosszúságú pamut zsinór darabot a lábaknak, hajtsuk félbe és a hajtott részt dugjuk a madárkába úgy, hogy a két vége a két oldalon lógjon ki. Rejtett öltésekkel varrjuk össze az alsó részt.
     
   
 6. Vágjunk egy újabb darab zsinórt az akasztónak, hajtsuk félbe és öltsük a madárka hátának közepére.

   
 7. A szemekhez használjunk hímzőfonalat vagy mercezett pamut fonalat. A madárka mindkét oldalára közel a csőrhöz hímezzünk 1-1 tripla keresztet.

   
 8. A lábakra fűzzünk fel 1-1 fagolyót, majd csomóval rögzítsük.  Forrás: www.cchobby.dk
Tartalomhoz tartozó címkék: ötletgyár
Pedagógus kedvezmény

pedagógus kedvezmény

free shipping
Bankkártyás fizetés is!
Ötletgyár

Inspirálódj velünk!

Ötletek, "csináld magad" leírások ITT!

Készítsük el saját kezűleg az ajándékhoz illő csomagolópapírt!

Használjunk mintás filc anyagot, így tegyük egyedivé őket!

Csatlakozz hozzánk!